"בשביל סטייל ובשביל לדבר את מי שאני באמצעות הבגדים, ממש לא צריך הרבה כסף או להיות כוכבת הוליוודית", אומרת שירלי גליק. "כל אחד ואחת יכולים. מה שצריך זה את הידע כדי לא לקנות סתם, אלא לקנות משהו שישרת אותך בהמשך ויהיה חלק מהדרך שלך להגשמת החלומות. זה חשוב כי מעבר למקצועיות שלנו ולעבודה הפנימית, בסוף צריך גם לשדר את זה באופן חיצוני. מדהים עד כמה הבחירה שלנו מה ללבוש יכולה להשפיע על החיים שלנו".
למשל?
"לבחירות הצבעים שלנו יש השפעה פיזיולוגית עלינו ועל מצבי הרוח שלנו. למשל, אדום הוא צבע נהדר להגברת האנרגיה וזרימת הדם. אבל אם אנחנו לחוצות לקראת פרזנטציה חשובה, עדיף לוותר על האדום. צבע תכלת משדר אמינות ומקצועיות. זו הסיבה שאני ממליצה תמיד ללבוש תכלת לראיונות עבודה".
כבר שנים שירלי מרצה על סטיילינג ומלמדת נשים וגברים לפתח אינטליגנציה אסתטית, "אני מאמינה שבגדים מחוברים לרגשות שלנו, הרבה לפני שזה עניין של יופי או רושם טוב. המטרה שלי היא לחבר אנשים למקום הטוב והמיטיב, שמכניס בהם מוטיבציה להתלבש, לחגוג את עצמם, ובעיקר שהבגדים ידברו את מי שהם ויעזרו להם להגשים את החלומות שלהם".
אז בעצם האמירה "Dress for success" היא מדויקת?
"לחלוטין. אני חושבת שיש הלימה בין לאן אני מכוונת לבין מה אנחנו לובשות בפן המקצועי ובפן האישי. אם אני רוצה מקום עבודה נעים וקבוע, עם אנשים סביבי שהם אנשים טובים, חשוב להתלבש בצורה מסוימת. כמובן, אני לא רוצה להטעות: אפשר לחיות חיים מסודרים ולהתלבש בצורה פרובוקטיבית. זה לגמרי עניין של טעם. אבל צריך להבין שהמקום בו נמצאות בוגרות ובוגרי הקורס, חשוב לא לקחת את זה לשם בלבוש".
כי בסופו של דבר הן פוגשות הרבה אנשים חדשים.
"נכון מאד. הן רוצות ליצור חיבור. הבגדים שאנחנו לובשות ולובשים עוזרים לנו בכך. זה יכול להיות ראיון עבודה, פגישה בבנק או בקופת חולים. הכל".

אם חשבתם שבסדנאות סטיילינג מדברים רק על התאמה של הבגד למבנה גוף, זה ממש לא ככה. "בעיני זה פשוט לא רלוונטי ולא מעניין", ממשיכה שירלי. "אני מעדיפה לדבר על ההרגשה העצמית. הפנימית. בסופו של דבר הסדנה שלי היא סדנה טיפולית. בתחילת דרכי בהופ סנטר עבדתי מאד אינטואיטיבית ובהמשך למדתי NLP והיום אני משתמשת בסדנאות שלי גם בכלים האלה. למשל, בסוף כל סדנה אנחנו עושות דמיון מודרך ומייצרות חזון להמשך הדרך".
שירלי מגיעה לסדנה שלה עם "מזוודת קסמים" ומראה כמה חשוב לנו להתחבר לעצמנו, לעבור מדיבור פנימי שלילי לחיובי. להבין, שאם מישהי קמה בבוקר והיא מרגישה אגרסיביות, יש לה כלים ובגד בארון שיסייע לה להרגיע את התחושה הפנימית הזו ולהקל על התקשורת שלה עם האחרים.
ואיך מגיבות המשתתפות? כי תכלס, לשלב סדנת סטיילינג בקורס שיקום תעסוקתי זה משהו מאד לא רגיל.
"קודם כל, כשפנו אלי מהופ סנטר, מאד שמחתי להצטרף לעשייה. עם כל סדנה, בכל מחזור, המפגשים השתנו מאד, למדתי גם את הצרכים ואת האתגרים, אבל ללא ספק – כל מפגש שלנו הוא סופר מרגש. גם אם בהתחלה יש קצת התנגדות, בסופו של דבר אנחנו מצליחות למצוא שפה משותפת".
זוכרת סיפור כזה של התנגדות?
"בהחלט! הייתה מישהי באחד המחזורים שאמרה: 'מה עכשיו אופנה, בקושי יש לי מה לאכול!', ואז אחרי זמן מה, ענת קורן (מנהלת תחום פסיכו-סוציאלי של הופ סנטר) סיפרה לי שהייתה בכנס העובדות הסוציאליות ואחת מהדוברות הייתה בוגרת הקורס של הופ סנטר. היא דיברה על כמה היא מקפידה על מה ללבוש לראיונות עבודה ובסוף סיפרה שזה בזכות הסדנה שלי שהייתה לה בקורס. מסתבר שזו הייתה אותה אחת שבהתחלה התנגדה".

אבל ברצינות, איך מחדשים את המלתחה, אם התקציב מאד מוגבל עד לא קיים בכלל?
"קודם כל, לפעמים אפשר למצוא שילובים מעניינים מהבגדים שכבר נמצאים בארון. צריך רק להכניס את זה למודעות. אפשר לבקר בחנויות יד שנייה או להתעניין אם יש מישהי שמוסרת בגדים שכבר לא רוצה. וזה מזכיר לי עוד סיפור של מישהי מהקורס, אישה-טראנסית שנזרקה מהבית וכנראה כדי להעניש אותה, ההורים גם שרפו את כל הבגדים שלה. היא ניגשה אלי וביקשה עזרה. אמרתי שאני אבדוק ואחרי כמה ימים הורדתי במשרדי העמותה קרטון עם בגדים בשבילה. עברו כמה שנים, בקורונה הייתי צריכה לעשות מטוש, עמדתי בתור וראיתי אותה יושבת מקבלת מטופלים באחת העמדות. אני בדרך כלל לא יוצרת קשר, כדי שלא ירגישו לא בנוח, אבל היא ראתה אותי וצעקה לי 'שירלי, בואי, תראי, אני לובשת את הג'ינס שלך!'. זה היה פשוט מרגש".
הבגדים בהחלט יכולים לקבוע מי אנחנו, אבל באיזשהו מקום, הם גם יכולים לשמש גם שכבת הגנה.
"לחלוטין. הבגד זה לגמרי החיץ בין העור שלנו לעולם, בין הפנימי שלנו לחיצוני. ולא פחות חשוב, הבגדים יכולים לעזור לנו להראות לאנשים שאנחנו פוגשים מי אנחנו גם בלי לומר מילה. הרי גם כשאנחנו יוצאים לפגוש מישהו בפעם הראשונה, נשקיע מחשבה על הבגדים מתוך רצון להרשים".
אבל אומרים שהמשפט "הרושם הראשוני הוא הקובע" הוא משפט די רדוד.
"אז אומרים. ברור שאם בן אדם יחליט רק על סמך הבגדים שלי לא לעבוד איתי או לקחת אותי לעבודה, זה מעיד יותר עליו ולא עלי. אבל ללא ספק הבגד המתאים יכול להקל על הסיטואציה של המפגש הראשון והחשוב ולייצר חיבור וכימיה".
מה החזון שלך?
"להמשיך לעזור לאנשים להרגיש טוב עם עצמם. לאחרונה פתחתי קליניקה בה אני מנחה באמצעות שיטת ה-NLP ואקסס בארס. גם סדנת הסטיילינג שלי ממשיכה להתפתח יחד איתי ואני משלבת בה את היכולות ואת הידע החדשים שלי".
Comments